T: +31(0) 20 52 86 127   facebook   linkedin   twitter  
  uk   nl  
INCasting

Film & Casting News - RSS


RSS Feed Reader
Filmnieuws (NL) (GMT)  |  Variety Headlines  |  Cinema Blend  |  Film Castings (NL)
Thu 15:10  Nederlandse regisseurs maken Urbanus-film (rtlboulevard)
De Nederlandse regisseurs Erik Verkerk en Joost Van den Bosch gaan de animatiefilm De Vuilnisheld van Urbanus maken. Het wordt de eerste getekende speelfilm van en met de populaire Belgische komiek, maakten producenten Eyeworks en Bos Bros. bekend. De film komt voort uit de populaire stripreeks over Urbanus die de komiek al meer dan dertig jaar maakt met tekenaar Willy Linthout.
Thu 14:41  Overzicht 1968: You Say You Want a Revolution (filmkrant)
Ook het gevoel dat in de wereld de verhoudingen muurvast zitten? In mei 1968 was dat anders en ontvlamde de gedachte dat een betere wereld voor het grijpen lag. De Praagse Lente, studentenopstand, stakende arbeiders: de oude wereld­orde leek nog maar een klein zetje nodig te hebben. In EYE klinkt van 26 april tot 25 mei onder de titel 1968: You Say You Want a Revolution met veertig films de stem van '68.
Thu 14:10  RTL gooit het roer drastisch om (ad)
RTL Nederland gaat drastisch reorganiseren om beter te kunnen inspelen op ‘het moderne kijken’; dus minder gericht op de traditionele tv-zenders en meer op het digitale vlak en video on demand. Als gevolg zullen arbeidsplaatsen worden geschrapt, laat het mediabedrijf weten in een persbericht.
Thu 13:41  De 7 Gouden Vragen Aan... Marleen Jonkman (nff)
In de rubriek de 7 Gouden Vragen Aan voelt het NFF een talent op het gebied van film, televisie en interactive aan de tand. Marleen Jonkman regisseert films, commercials en videoclips. Ze studeerde Filmwetenschappen en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door de Filmacademie. La Holandesa is haar speelfilmdebuut en beleefde zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival in 2017: "Ik zou wel de regie-assistent van de Noorse regisseur Joachim Trier willen zijn, om een beetje af te kijken hoe hij schrijft...
Thu 13:10  Interview met regisseur over Go Short-openingsfilm Juck (vpro)
Filmfestival Go Short opende met de korte film Juck. De met fictie- en muziekvideo gemengde documentaire is een kennismaking met het gelijknamige Zweedse activistische danscollectief, dat strijdt voor verruiming van gendernormen en speelt met seksuele objectivering van vrouwen. Regisseur Olivia Kastebring licht, samen met dansers Cajsa Godée en Shirley Harthey Ubilla, hun boodschap toe.
  subscribe to rss feed