T: +31(0) 20 52 86 127   facebook   linkedin   instagram   youtube  
  uk   nl  
INCasting

Film & Casting News - RSS


RSS Feed Reader
Filmnieuws (NL) (GMT)  |  Variety Headlines  |  Cinema Blend  |  Film Castings (NL)
Sun†17:10† Annet Malherbe vindt nieuwe secretaresserol niet lijken op Juffrouw Jannie (nu.nl)
Annet Malherbe speelt in de nieuwe serie Harkum, waarin het gelijknamige dorp ineens een bedrag van 700 miljoen te besteden heeft, opnieuw een secretaresse. Toch is de rol volgens haar niet te vergelijken met het personage uit Jiskefet dat ze in de jaren negentig vertolkte.
Sun†06:10† Nieuwe richtlijn financiering documentaire producenten (cobofonds)
Mede naar aanleiding van het eindrapport 'De sector van documentaire producenten in beeld' (USBO advies/Universiteit Utrecht, maart 2019) treedt per 1 november 2019 een nieuwe financiŽle richtlijn van het CoBO, Filmfonds, NPO-fonds en de NPO in werking.
Sat†20:16† De films van Mischa Kamp: eerlijk en aandoenlijk (vpro)
De jeugdfilms van regisseur Mischa Kamp zijn even eerlijk als aandoenlijk. Opvallend veel van haar films staan in de VPRO Cinekid top 100, de lijst met films die je als kind gezien moet hebben.
Sat†20:16† Regisseur misdaadserie Stanley H. krijgt advies van misdaadjournalisten (vpro)
Tim Oliehoeks vierdelige misdaadserie Stanley H. is geÔnspireerd op het leven van de in 2011 geliquideerde beroepscrimineel Stanley Hillis. Misdaadjournalisten Martijn Haas en Vico Olling reconstrueerden eerder in De kouwe Ouwe diens leven en gaven de regisseur true-crime-advies.
Sat†20:14† "Met animatie kun je iedere pixel in dienst stellen van het doel van de film" (adformatie)
Vincent Lammers, creatief directeur en partner van creative production studio Ambassadors: ĎIk ga deze week terug naar mijn onmiskenbare liefde voor de krachtigste kunstvorm die er bestaat: animatie. Als creatief directeur bij Ambassadors ben ik tegenwoordig met meer verschillende typen projecten en mediums bezig, maar mijn grote liefde voor animatie zal altijd blijven bestaan. Daarin komt voor mij alles samen wat wij hier doen.
  subscribe to rss feed