T: +31(0) 20 52 86 127   facebook   linkedin   twitter  
  uk   nl  
INCasting

Film & Casting News - RSS


RSS Feed Reader
Filmnieuws (NL) (GMT)  |  Variety Headlines  |  Cinema Blend  |  Film Castings (NL)
Sat 07:10  Bert Scholiers over Charlie en Hannah gaan uit (filmkrant)
Waarom laten zo weinig Nederlandstalige filmmakers hun fantasie de vrije loop? Waarom wordt er zo weinig met de vorm gespeeld? De kunstvorm leent zich ervoor en het hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Vlaming Bert Scholiers wijst de weg met Charlie en Hannah gaan uit.
Sat 06:41  One-take cinema : De uitdaging van een film in één ademtocht (filmkrant)
Vanaf het moment dat de Noorse terrorist Anders Breivik in 2011 op het eiland Utøya het eerste schot loste, duurde de hel van de door angst en paniek bevangen jongeren 72 minuten. Dat is ook de lengte van de onaf­gebroken opname. Een lange film in één opname werd pas mogelijk door de introductie van digitale camera's.
Sat 06:10  Serie over lesbische twintiger Anne uitgezonden door NPO (nu)
De dramaserie Anne+, over het liefdesleven van de lesbische twintiger Anne, wordt dit najaar uitgezonden door de NPO. Producent Millstreet Film ontwikkelde de serie in eigen beheer en gooide er eerder dit jaar hoge ogen mee op het festival Series Mania in Lille. Het gaat voorlopig om zes afleveringen van twaalf minuten. De exacte uitzenddata zijn nog niet bekend.
Fri 10:41  Cord Cutting-fenomeen nu ook in Nederland (spreekbuis)
Telecompaper meldt dat het aandeel Nederlandse huishoudens zonder traditionele tv-aansluiting richting de vijf procent gaat. Dit is een stijging van vijftig procent ten opzichte van twee jaar geleden. Waar het aantal tv-aansluitingen afneemt, groeien de klantaantallen van OTT-platformen steeds verder, blijkt uit het Video Behaviour of Dutch Consumers rapport van Telecompaper over 2018 Q1.
Fri 10:20  Eye presenteert VR-installatie Carne y arena van Alejandro González Iñárritu (filmkrant)
Vanavond opent de gevierde VR-installatie Carne y arena van Alejandro González Iñárritu in Amsterdam. Het had voor filminstituut Eye behoorlijk wat voeten in de aarde om het gevierde project naar Nederland te halen – en ook letterlijk wat voeten in het zand.
  subscribe to rss feed