T: +31(0) 20 52 86 127   facebook   linkedin   twitter  
  uk   nl  
INCasting

Film & Casting News - RSS


RSS Feed Reader
Filmnieuws (NL) (GMT)  |  Variety Headlines  |  Cinema Blend  |  Film Castings (NL)
Fri 13:10  Kristallen Film voor Escher: het oneindige zoeken (hollandfilmnieuws)
De documentaire Escher: Het oneindige zoeken over het leven van de wereldberoemde graficus Maurits Cornelis Escher heeft meer dan 10.000 bezoekers getrokken en hiermee de Kristallen Film behaald. De Kristallen Film is door programmeur Claire van Daal van het Nederlands Film Festival mede namens het Nederlands Filmfonds overhandigd aan regisseur en producent Robin Lutz en coproducent Marijnke de Jong.
Fri 10:21  Nominaties Louis Hartlooper Prijs Beste Filmpublicatie 2018 bekend (ddg)
De jaarlijkse Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie wordt op vrijdag 28 september tijdens het Nederlands Film Festival uitgereikt. De prijs wordt voor de vijftiende keer uitgereikt aan een persoon die het afgelopen jaar met een of meerdere publicaties een stimulerende bijdrage heeft geleverd aan het denken over cinema en aan de verdieping van de Nederlandse filmcultuur. O.a. Maria Barnas , Dirk van Weelden, Alex van Warmerdam en Nouschka van Brakel zijn genomineerd.
Fri 10:17  Regisseur Will Koopman van plan film over antiapartheidsactivist te maken (nu.nl)
Regisseur Will Koopman, onder meer verantwoordelijk voor de twee Gooische Vrouwen-komedies, wil graag een film over antiapartheidsactivist Conny Braam maken. Dat vertelde Koopman vrijdag in het programma 't Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. "Het is een waanzinnig verhaal", aldus de 61-jarige regisseur.
Thu 09:54  Familiefilm Dikkertje Dap Krijgt Bioscooprelease In China (biosagenda)
De familiefilm Dikkertje Dap van regisseur Barbara Bredero is verkocht aan China en zal daar eind 2018 te zien zijn in de bioscoop. Het is voor het eerst in vijf jaar dat een Nederlandse jeugdfilm in release gaat in China.
Thu 09:21  Film over Ineke Otte naar Film by the Sea (ad)
De documentaire over de Zeeuwse kunstenaar Ineke Otte gaat zondag 9 september in première bij Film by the Sea. De film, geregisseerd door Bo van Scheyen, heeft de titel 'Ladybug, this is Ineke' meegekregen.
  subscribe to rss feed