T: +31(0) 20 52 86 127   facebook   linkedin   twitter  
  uk   nl  
INCasting

Film & Casting News - RSS


RSS Feed Reader
Filmnieuws (NL) (GMT)  |  Variety Headlines  |  Cinema Blend  |  Film Castings (NL)
Fri 13:11  Diversiteit en de verhalen die we als makers willen vertellen (plotmagazine)
Diversiteit. Of je het leuk vindt of niet, het begrip duikt overal in de samenleving op. Ook waar het gaat om film en drama. NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman vindt het een van de bestaansredenen van de publieke omroep, zei ze in NRC Handelsblad. Vorig jaar sloten NPO, RTL en Vice een pact voor meer diversiteit. Wat moet je er als scenarist mee? Plot-redacteur Amira Duynhouwer, die dit jaar hoopt af te studeren aan de Nederlandse Filmacademie, vindt dat haar generatie een grote taak heeft.
Fri 11:52  Wereldpremičre Dirty God van Sacha Polak opent 48ste IFFR (filmfonds)
Dirty God van de Nederlandse filmmaker Sacha Polak (Hemel, Zurich), geproduceerd door Marleen Slot (Viking Film), opent op woensdagavond 23 januari 2019 de 48ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR). De film is een krachtig portret van de jonge moeder Jade (Vicky Knight) en gaat over moederschap, moed en zelfacceptatie in het hedendaagse Londen.
Thu 13:51  Column Dick Maas: Actie! (wildgeraas)
Dick Maas schreef de notulen van een bijeenkomst van Verontruste Filmmakers met als onderwerp: ‘Het redden van de Nederlandse Filmcultuur’
Thu 13:47  Documentairewedstrijd KRO-NCRV: kans op 125.000 euro (broadcastmagazine)
KRO-NCRV 2Doc is op zoek naar verrassende, cinematografische documentaire films met als invalshoek ‘de ander als vijand’.
Thu 13:45  Nederlandse en Britse acteurs in Netflix-serie Brief voor de Koning (nu.nl)
De cast van A Letter To The King, de Netflix-adaptatie van Brief voor de koning, is bekend. Naast een stel Britse acteurs spelen ook de Nederlandse acteurs Yorick van Wageningen en Gijs Blom rollen in de verfilming van het boek van Tonke Dragt. 
  subscribe to rss feed