T: +31(0) 20 52 86 127   facebook   linkedin   twitter  
  uk   nl  
INCasting

Film & Casting News - RSS


RSS Feed Reader
Filmnieuws (NL) (GMT)  |  Variety Headlines  |  Cinema Blend  |  Film Castings (NL)
Sat 19:33  NPO TV-baas Frans Klein in de problemen door brievenbusfirma (spreekbuis)
NRC meldt dat de NPO-directeur in 2011 samen met zijn broer een Engelse brievenbusfirma heeft gekocht, waarvan de aandelen werden ondergebracht in een belastingparadijs. Door deze constructie werden volgens NRC schuldeisers van zijn broer op afstand gehouden. Die zouden tonnen die ze tegoed hadden na een faillissement van twee restaurants van de broer niet hebben kunnen innen. De constructie wordt ook gebruikt om de Nederlandse belasting te ontwijken.
Sat 18:24  Roman toezichthouder over ’Hillywood’ valt verkeerd (telegraaf)
De roman Dwergwerpen heeft voor een enorm conflict gezorgd in de top van het Commissariaat voor de Media. Toezichthouders Madeleine de Cock Buning en Jan Buné nemen openlijk afstand van hun collega Eric Eljon, die de onafhankelijke reputatie van het Commissariaat zou aantasten. Volgens ingewijden staat hij zelfs op het punt om ontslagen te worden.
Sat 07:41  Podcast & Chill met Anna Drijver (versfilmentv)
Doe je tegoed aan een inspirerende avond vol levenskennis in VondelCS tijdens Podcast & Chill. Deze editie maken we live de podcast 'Camera Loopt' van Anna Drijver mee! Woensdagavond 24 april transformeert VondelCS in het meest behaaglijke en knusse “podcasthuis” denkbaar. Kom langs en doe je tegoed aan biertjes, popcorn en heel veel filmkennis. Dit keer organiseren wij een Podcast & Chill met de podcast van Anna Drijver: “Camera Loopt!”
Sat 07:10  2,2 miljoen bezoekers voor Vlaamse films in 2018 (vaf)
In 2018 trokken Vlaamse producties en coproducties ruim 2,2 miljoen bezoekers naar de Belgische bioscopen, een stijging van 38% ten opzichte van de 1,7 miljoen bezoekers in 2017. Op de Vlaamse televisieomroepen waren het afgelopen jaar 94 Vlaamse speelfilms, 23 korte films en 21 VAF- of Screen Flanders-gesteunde reeksen te zien. Deze en veel meer cijfers worden vandaag gepubliceerd in het VAF Jaarverslag 2018.
Sat 06:41  Componist André Ettema over trailermuziek (indebioscoop)
André Ettema (Leeuwarden, 1966) begon in 2011 met het maken van muziek voor trailers. Een paar jaar later had hij zoveel werk dat hij anderen erbij heeft betrokken. The Solos is een Amsterdams bedrijf dat is gespecialiseerd in het componeren van muziek voor filmtrailers en sound design. “Daarnaast ontwikkelen we muzieksoftware en software op het gebied van kunstmatige intelligentie. De trailermuziek is het visitekaartje van het bedrijf.”
  subscribe to rss feed