T: +31(0)20 - 528 61 27   facebook   linkedin   instagram   youtube  
  uk   nl  
INCasting

Film & Casting News - RSS


RSS Feed Reader
Filmnieuws (NL) (GMT)  |  Variety Headlines  |  Cinema Blend  |  Film Castings (NL)
Mon 09:41  Opnames ‘film tegen pesten’ Wending van start (siris)
De opnames van de ‘film tegen pesten’ Wending zijn van start gegaan. De komende tijd zal tijdens achttien draaidagen de film volledig worden opgenomen. Het is een productie van Stichting Boyd’s Dream en de Peelpioniers en deze zal op diverse locaties in Someren, Heeze en Asten worden opgenomen.
Mon 09:18  Oud-winnaar 48 Hour Film Project: 'In de laatste minuut moesten we nog van alles aanpassen' (rijnmon
Hartstocht werd door de jury in 2015 verkozen tot beste film van het 48 Hour Film Project Rotterdam. De film vertelt een verdrietig en romantisch verhaal over een donorhart, dat dankzij een bekwame koerier exact op de juiste plek terecht komt. Bijzonder is dat deze productie de eerste animatiefilm ter wereld was die tot winnaar werd uitgeroepen van een 48 Hour Film Project.
Mon 09:06  Jan van Gorkum maakt nieuwe korte horror film (screenanarchy)
Pre-productie is begonnen voor de korte genrefilm Shiny New World. Een horrorkomedie geregisseerd door Jan van Gorkum. De film dient als proof of concept voor de speelfilm The Cleaner en wordt geproduceerd door het Rotterdamse productiebedrijf Make Way Film en associate producer Jan Doense.
Mon 08:36  10 jaar Camera Obscura van Bob van der Sterre (indebioscoop)
Camera Obscura bestaat tien jaar. Al die tijd redt Bob van der Sterre films uit het grote filmmoeras waarin ze gevallen waren. Volgens hem is een leukere passie nauwelijks voor te stellen.
Sat 16:39  Regisseur Nikolai van der Heyde (Help, de dokter verzuipt!) overleden (nos)
In Laren is de Nederlandse cineast Nikolai van der Heyde overleden. Dat heeft zijn familie via de omroep KRO-NCRV bekendgemaakt. Van der Heyde vestigde in 1974 zijn naam met de film Help, de dokter verzuipt, naar de populaire gelijknamige streekroman van Toon Kortooms. Na afronding van zijn opleiding aan de Filmacademie richtte Van der Heyde in 1963, samen met onder anderen medestudenten Pim de la Parra en Wim Verstappen, het filmtijdschrift Skoop op. Het magazine, bedoeld om de gevestigde filmwereld op te schudden, was spraakmakend. Films...
  subscribe to rss feed