T: +31(0) 20 52 86 127   facebook   linkedin   twitter  
  uk   nl  
INCasting

Film & Casting News - RSS


RSS Feed Reader
Filmnieuws (NL) (GMT)  |  Variety Headlines  |  Cinema Blend  |  Film Castings (NL)
Thu 15:04  Overzicht Lumičre Crime Festival (filmkrant)
Het Lumičre Crime Festival begint een traditie te worden, want het is toe aan de zesde editie. beconcurreren. Wie weer wil zien hoe misdadig Scandinavische series zijn, kan de hele dag in KINO terecht. Publicist Stine Jensen presenteert eerste afleveringen van de nieuwe series Alex, Monster, Hassel, Stella Blómkvist, Modus 2, Norskov 2 en Occupied 2.
Thu 14:35  Raad voor Cultuur pleit voor regionale culturele infrastructuur (filmfonds)
De Raad voor Cultuur heeft zijn verkenning ‘Cultuur voor stad, land en regio’ gepubliceerd. In de verkenning wordt gepleit stedelijke regio’s centraler in het cultuurbeleid te zetten. Zij zijn goed in staat om hun culturele voorzieningen af te stemmen op de samenstelling en behoeften van de bevolking, en op de aanwezige maatschappelijke en economische infrastructuur.
Thu 14:04  Het AD pleit voor een Sinterklaasbestand (ad)
Hoofdredacteur Hans Nijenhuis pleit in het AD en op de website van de krant voor een Sinterklaasbestand, waarin de Zwarte Pieten-discussie en acties tijdelijk worden gestaakt totdat het Sinterklaasfeest is afgelopen. O.a. minister-president Mark Rutte, Sinterklaas-acteur Bram van der Vlugt, vlogger Steven Brunswijk (Braboneger) en Jan Slagter, directeur van Omroep MAX sluiten zich bij de oproep aan.
Thu 13:35  Nieuwe hoofdsponsor voor IFFR (hollandfilmnieuws)
Het International Film Festival Rotterdam heeft een vijfde hoofdsponsor verworven: het vfonds. Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg herkent in het IFFR een medehoeder van het vrije woord. Festivaldirecteur Bero Beyer is blij met de nieuwe partner: ‘IFFR en vfonds delen hun hoge waardering voor dialoog, reflectie, vrijheid, tolerantie en openheid.’
Thu 13:04  Interview met Lotte Verbeek op Dutch Comic Con (frontpage)
Lotte Verbeek maakte naam in The Borgias, maar is onder de Nederlandse Outlander-fans beter bekend als de Schotse Gaelis Duncan: "Het leuke aan acteren is dat in mijn optiek iedereen elke rol kan spelen, maar dat je gecast wordt om een bepaalde reden, er moet iets van een overlap zijn met het personage en bij Gaelis is er wel een eigenzinnigheid en gepassioneerdheid en daarbij humor die bij mij hoort."
  subscribe to rss feed