T: +31(0)20 - 528 61 27   facebook   linkedin   instagram   youtube  
  uk   nl  
INCasting

Film & Casting News - RSS


RSS Feed Reader
Filmnieuws (NL) (GMT)  |  Variety Headlines  |  Cinema Blend  |  Film Castings (NL)
Tue 15:14  Waarom het VRT-personeel staakt: ‘Dit is niet vol te houden’ (demorgen)
Maandag staken de vakbonden van de openbare omroep en de aanhangers van het platform Iedereen VRT. Clem Robyns, programmamaker en drijvende kracht achter Iedereen VRT, legt uit waarom. ‘Wat minister Dalle deed, was de snelste bedrijfsdoorlichting in de geschiedenis.’
Tue 07:10  'Truffel liefde': Een film over Fransen en hun liefde voor een zwam (nporadio1)
De ‘zwarte diamant’ is het middelpunt van de documentaire 'Truffel Liefde'. Van stroper en jager tot kweker en chef-kok; waarom delen zoveel mensen dezelfde passie voor een paddenstoel? Renze Klamer bespreekt het met documentairemakers Jascha de Wilde en Ben Hendriks en topkok Julius Jaspers.
Mon 19:10  Ster-directeur Frank Volmer bepleit halvering reclamezendtijd (broadcastmagazine)
Directeur Frank Volmer van Ster is tegenstander van het plan van minister Arie Slob om de publieke omroep tot 20.00 uur ’s avonds reclamevrij te maken. De beperkte ruimte voor reclame die daardoor overblijft, is dan alleen voor de grootste adverteerders betaalbaar.
Mon 18:41  Tonke Dragt had veel kritiek op script verfilming De brief voor de koning (nu.nl)
Tonke Dragt had aanvankelijk veel kritiek op het script van de internationale Netflix-serie The Letter for the King, die gebaseerd is op haar succesvolle jeugdboek De brief voor de koning. De 89-jarige auteur vond dat er te veel verhaallijnen bij werden bedacht.
Mon 13:45  Fair Practice code voor betere werkomstandigheden in de filmsector (filmzaken)
Dat filmprofessionals talent hebben is belangrijk, maar met talent alleen kom je er niet. Je moet ook de beschikking hebben over de juiste technieken en werken in goede omstandigheden: weten wat er met je werk gebeurt en meedelen in de opbrengsten en autonomie. Het is goed nieuws dat er voor de filmsector een Fair Practice code is opgesteld waardoor er beter voorzien wordt in deze basisbehoeften. Maar het doel van de code is om de werkomstandigheden van alle werkenden in de filmsector te verbeteren. Wil de code leiden tot een merkbare...
  subscribe to rss feed