T: +31(0) 20 52 86 127   facebook   linkedin   twitter  
  uk   nl  
INCasting

Film & Casting News - RSS


RSS Feed Reader
Filmnieuws (NL) (GMT)  |  Variety Headlines  |  Cinema Blend  |  Film Castings (NL)
Tue 06:41  Commissariaat voor de Media krijgt zwaardere rol (spreekbuis)
Dat meldt CvdM-voorzitter Madeleine de Cock Bunning in haar afscheidsinterview tegenover Het Financieel Dagblad. Minister Slob geeft het Commissariaat zwaardere bevoegdheden, zoals inzage in de programmakosten. Verder wil hij de toezichthouder inschakelen om de omroeporganisaties een scherper profiel te geven. Mogelijk verdwijnt het omroeplidmaatschap als middel om in het bestel te mogen zitten.
Tue 06:18  In Memoriam Menno Boerema door Peter Delpeut (ddg)
"We kennen allemaal de gruwel van ons gefilmde materiaal terugkijken, de eerste weken van vertwijfeling: is dit het nou waar we zo hard aan hebben gewerkt Dan is het belangrijk dat er iemand naast je zit die de rust bewaart. Die op zoek gaat naar de kracht van het materiaal, dat er heus wel is, maar in al die kleine rotstukjes film even verdwenen lijkt. Dan heb je iemand naast je nodig die uitstraalt wat elke goede editor uit ervaring al lang weet: met een beetje geduld achterhalen we de kracht heus wel. Menno toonde zeker in de eerste weken...
Mon 08:25  In Memoriam editor Menno Boerema (filmfestival)
Op zondag 16 juni jl. is Menno Boerema plotseling overleden. Na zijn afstuderen aan de Nederlandse Filmacademie in 1982 werd hij een veelgevraagd editor die van grote betekenis was voor het welslagen van een tachtigtal korte films, series, documentaires en speelfilms. Boerema won twee Gouden Kalveren: in 1998 kreeg hij de Vakprijs Montage en in 2006 ontving hij samen met Albert Elings, Eugenie Jansen en Chris van Oers het Gouden Kalf voor Beste Montage voor de montage van Rob Smits’ JUNGLE RUDY. Vanaf datzelfde jaar was hij als docent...
Mon 08:23  Interview jonge filmmaker Ravi Sandberg (filmfestival)
Na zijn afstuderen nam de carrière van Ravi Sandberg een spurt. Zijn afstudeerfilm REGEN draaide op diverse festivals en sleepte afgelopen NFF Talentdag een Wildcard in de wacht. Momenteel werkt hij aan de project-ontwikkeling van zijn Wildcard en de Vrijplaats waarvoor hij geselecteerd werd. Kleine menselijke verhalen verteld vanuit worstelende karakters die soms onbegrijpelijke keuzes maken hebben Ravi’s voorkeur.
Mon 08:21  Vijf zomerse filmavonden tijdens Cinema Soestdijk (filmfestival)
Het Nederlands Film Festival en Cinema Soestdijk vertonen deze zomer vijf prachtige Nederlandse films tegen het magische decor van Paleis Soestdijk. Bezoekers van Cinema Soestdijk worden ondergedompeld in het beste en nieuwste van de Nederlandse filmcultuur.
  subscribe to rss feed