T: +31(0) 20 52 86 127   facebook   linkedin   twitter  
  uk   nl  
INCasting

Film & Casting News - RSS


RSS Feed Reader
Filmnieuws (NL) (GMT)  |  Variety Headlines  |  Cinema Blend  |  Film Castings (NL)
Thu 12:02  'Netflix moet investeren in Nederlandse producties' (parool)
Buitenlandse mediabedrijven zoals Netflix, Apple en Amazon moeten investeren in Nederlandse culturele audiovisuele producties, vindt de Raad voor Cultuur. Ook zouden de bedrijven een vastgesteld aantal Nederlandse producties in hun aanbod moeten opnemen. De raad vindt verder dat Nederland, net als omringende landen, een heffing moet invoeren op de exploitatie van audiovisuele producties die in Nederland te zien zijn.
Thu 11:33  Ruim 100.000 bezoekers voor film Patser (rtlnieuws)
Al meer dan 100.000 bezoekers hebben sinds 1 februari de Vlaams-Nederlandse film Patser in de Nederlandse bioscopen gezien. In de afgelopen 25 jaar bereikte geen andere Vlaamse productie zo'n groot publiek in Nederland, stelt filmdistributeur Dutch FilmWorks.
Thu 11:02  Nicole van Kilsdonk over Telefilm Lost & Found (filmkrant)
De Telefilms staan dit jaar in het teken van de liefde. Regisseur Nicole van Kilsdonk dook voor haar Lost & Found onder in trendy nachtelijk Berlijn: "We gebruikten echte locaties, met het risico dat mensen in de camera zouden kijken. Tegelijkertijd verrijkte dat rock&roll-draaien de shots, want de figuratie was natuurlijk. We draaiden nacht in, nacht uit. Dat zorgt voor een vreemde verbroedering."
Thu 10:33  RTL maakt serie van bestseller Judas (mediacourant)
RTL gaat een dramaserie maken van Judas, de bestseller van Astrid Holleeder. Dat heeft RTL Boulevard ontdekt door een incident met actrice Marit van Bohemen, die Sonja Holleeder gaat spelen. “Aanvankelijk wilde RTL dit nieuws nog niet naar buiten brengen, maar Marit van Bohemen is uit de rechtbank gezet tijdens het Holleeder-proces. De actrice heeft tijdens het proces geluidsopnames gemaakt en dat mag natuurlijk niet.“
Thu 09:02  'Stage Entertainment betaalt alleen hoofdrolspelers naar behoren' (msn)
Stage Entertainment zou volgens werknemers van het entertainmentbedrijf alleen de bekende acteurs goed betalen. Enkele werknemers eisen daarom geld van Stage Entertainment. Zo eisen twaalf ensembleleden van Billy Elliot 2.000 tot 6.000 euro per persoon voor "structureel onbetaald overwerk". Dat meldt hun advocaat Coby van den Berg aan het AD.
  subscribe to rss feed