T: +31(0)20 - 528 61 27   facebook   linkedin   instagram   youtube  
  uk   nl  
INCasting

Film & Casting News - RSS


RSS Feed Reader
Filmnieuws (NL) (GMT)  |  Variety Headlines  |  Cinema Blend  |  Film Castings (NL)
Fri 15:41  Reid Ondertitelprijs voor Erna Auf der Haar (auteursbond)
De Reid Ondertitelprijs is uitgereikt aan ondertitelaar Erna Auf der Haar. Deze prijs voor een ondertiteling die zich in vertaalkundig en technisch opzicht heeft onderscheiden, wordt tweejaarlijks toegekend door de Ondertitelaars van de Auteursbond. Aan de prijs is een bedrag van € 1.500 verbonden.
Fri 15:25  Film 'Calamity' tijdens Cinekid Festival bekroond tot beste kinderfilm (nu.nl)
De films Calamity, Jackie en Oopjen, The Crossing, Amira en Echte Mannen zijn dit jaar in de prijzen gevallen tijdens het Cinekid Festival, meldt de organisatie vrijdag in een persbericht. Het door Rémi Chayé geregisseerde Calamity werd door de vakjury bekroond tot beste kinderfilm.
Fri 12:41  Nolan scoort box-officerecord met Tenet in Nederland (ad)
Ondanks de coronacrisis heeft regisseur Christopher Nolan goed geboerd met Tenet. De actiethriller heeft in Nederland sinds de release op 26 augustus ruim 7,1 miljoen euro in het laatje gebracht en daarmee is het zijn hoogste opbrengst tot nu toe, maakte Warner Bros. vandaag bekend. De film trok 662.000 bezoekers.
Fri 12:40  Bestseller Boy ontvangt € 1,3 miljoen Production Incentive (filmfonds)
In de derde ronde van de Netherlands Film Production Incentive van 2020 zijn bijdragen verleend aan in totaal 19 producties voor een totaalbedrag van € 6,7 miljoen. Het gaat om 8 speelfilms, 6 documentaires, 4 dramaseries en 1 documentaireserie, waarvan 7 internationale coproducties en 5 producties die in aanmerking komen voor het percentage 35% production incentive. Dit genereert ruim € 25,9 miljoen aan productie-uitgaven in Nederland binnen het gehele spectrum van de nationale filmprofessionals en filmbedrijven.
Fri 12:36  EO-programma’s Timo moet wachten en Oorlog-stories winnen Cinekid Leeuw (broadcastmagazine)
De EO-documentaire Timo moet wachten is door een vakjury bekroond met een Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Korte Documentaire. Ook de online EO-serie Oorlog-stories wint de Gouden Leeuw en mag dit jaar de Beste Nederlandse Fictieserie genoemd worden.
  subscribe to rss feed