T: +31(0)20 - 528 61 27   facebook   linkedin   instagram   youtube  
  uk   nl  
INCasting

Film & Casting News - RSS


RSS Feed Reader
Filmnieuws (NL) (GMT)  |  Variety Headlines  |  Cinema Blend  |  Film Castings (NL)
Mon 08:58  Golden Globes 2021: anders dan anders (hollandfilmnieuws)
Geen uitgesproken grote winnaars bij de Golden Globes dit jaar. Maar wel enkele winnaars die tonen dat prijzen anno 2021 anders uitpakken. Zo was Chloe Zhao de tweede vrouw in de historie die de prijs voor Beste Regisseur won (voor de film Nomadland). En ging de helft van de in totaal zes acteursprijzen bij de filmtoekenningen naar Afro-Amerikanen.
Mon 08:54  Tuschinski is de mooiste van de wereld (hollandfilmnieuws)
Nu de bioscopen dicht zijn is het belangrijker dan ooit om ze in al hun glorie te prijzen. Dat was het uitgangspunt van het internationale entertainment-magazine Time Out. De redacteuren van alle edities maakten een rondje over de wereld en stelden een lijst met de vijftig mooiste bioscopen samen. Op nummer een eindigde Tuschinski in Amsterdam.
Mon 07:10  Utrechtse filmstudent maakt film over eenzaamheid tijdens corona (utrecht)
De Utrechtse filmstudent Stijn van Gorkum heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Hij is begonnen aan de bouw van een miniatuur stad waarin zijn korte absurdistische, zwartkomische afstudeerfilm ‘Een hond die huilt’ zich zal afspelen. In deze korte fictiefilm, die zijn inspiratie haalt uit de corona crisis, wordt de geďsoleerde mens geobserveerd in al zijn eenzaamheid, onkunde, maar ook vindingrijkheid en aanpassingsvermogen.
Sun 20:13  Eindhovense filmmaker maakt internationale film Refractions in lockdown (ad)
Beginnend filmmaker Pim Vogels (25) uit Eindhoven was halverwege vorig jaar het nietsdoen zat en zocht contact met internationale collega’s, ,,omdat we overal ter wereld in hetzelfde schuitje zitten.” Refractions is het resultaat: negen korte films over hoop, aangezien iedereen wel een sprankje hoop kan gebruiken nu.
Sun 20:12  Filmmaker Sander Coumou begint eigen maatschappij (dwtonline)
Filmmaker Sander Coumou (33), bekend van de film ‘Wiren’, de eerste Surinaamse filminzending aan de Oscars, begint zijn eigen filmmaatschappij. Op 18 december besloot hij om Waves Films & Stories op te richten en begin februari startte hij officieel ermee. Lees meer: Filmmaker Sander Coumou begint eigen maatschappij - DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2021/02/28/filmmaker-sander-coumou-begint-eigen-maatschappij/#ixzz6nnakmhMg
  subscribe to rss feed